Ve sonunda beklenen kar yağışı başlıyor! O şehirde yaşayanlar çok acil önlem alsın

Ve sonunda beklenen kar yağışı başlıyor! O şehirde yaşayanlar çok acil önlem alsın
İstanbul, bu yıl kar yağışının özlemini çekiyor. Ancak, geç de olsa, İstanbul'u beyaza bürümeye hazırlanan bir kar yağışı geliyor. İşte, bu konuyla ilgili detaylar...

İstanbul, kar yağışıyla buluşmak için geri sayıma geçti. Ancak, bu yıl beklenen kar biraz gecikti. Kasım ve Aralık aylarında, İstanbul için kar yağışı için zemin oluşmuştu. Ancak, balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının Yunanistan'ın güneyine kayması, kar yağışının Ege Denizi'ne inmesine neden oldu.

İstanbul'un Kar Yağışı Alışkanlıkları

Normal şartlarda, İstanbul bir yıl içerisinde en fazla 2 kez sağlam bir kar yağışı alır. Ancak, bu yılın kar yağışı bakımından oldukça kısır geçtiği görülüyor.

Kar Yağışı Yetersiz Kaldı

2024 yılında, İstanbul neredeyse hiç kar yağışı almadı. Ancak, Mart ayının sonunda durum değişiyor.

Uzmanlar, Mart ayının son haftasında, özellikle 29 Mart günü İstanbul'da yoğun bir kar yağışı olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Kar Yağışının Etkisi

Uzmanlar, şehri beyaza boyamaya yetecek kadar bir yağış beklediklerini belirtiyorlar. Ancak, bu kar yağışının uzun süreli olmayacağı öngörülüyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışının kısa süreli bir görsel şölen sunması bekleniyor. Bu durum, İstanbullular için keyifli bir deneyim olacak.