Ve sonunda beklenen açıklama geldi! Bayram tatili 9 gün mü...

Ve sonunda beklenen açıklama geldi! Bayram tatili 9 gün mü...
Çalışanlar için Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk geliyor. Ancak, milyonlarca çalışanın aklındaki soru belli: 9 günlük bir tatil mümkün mü? İşte detaylar...

Turizm sektöründe, Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar başladı. Bayram tatilinin 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelmesiyle birlikte sektör temsilcileri, 8 Nisan'ın tatil edilerek bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını talep ediyor.

TÜRSAB'dan Erken Açıklama Çağrısı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), bayram tatiliyle ilgili kararın erken açıklanması için çağrı yaptı. TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, bu tür tatillerin önceden belirlenmesinin turizmcilerin daha iyi plan yapmasını sağladığını belirtti.

Tatil Süresi Beklentileri

Hükümetin erken davranmasını uman sektör temsilcileri, 9 günlük bir bayram tatilinin 6 Nisan'dan 14 Nisan'a kadar uzanabileceğini ifade ediyor. Bu durumun, turizm sektörü için olumlu bir hareket olacağı öngörülüyor.

Rezervasyonlar ve Beklentiler

Turizm sektöründe, bayram tatili öncesinde Avrupa pazarından güçlü rezervasyon talebi olduğu belirtiliyor. TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, 2024 yılını önceki yıla göre yüzde 10 üzerinde tamamlama beklentisini dile getirdi. Turizm sektöründe 9 günlük bir bayram tatili, rezervasyonların daha da artmasını sağlayabilir.