Ünlü müzisyen hayatını kaybetti! Kansere yenik düştü: Acı haber duyuruldu

Ünlü müzisyen hayatını kaybetti! Kansere yenik düştü: Acı haber duyuruldu
Japon asıllı müzisyen Damo Suzuki, deneysel rock grubu Can ile tanınan ve 30 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Damo Suzuki'nin vefat haberini Can grubunun Instagram hesabından yapılan duyuruda, "Harika dostumuz Damo Suzuki'nin 9 Şubat 2024 Cuma günü vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle duyurmak durumundayız. Onun sınırsız yaratıcı enerjisi tüm dünyada pek çok kişiye dokundu. Damo'nun nazik ruhu ve gülümsemesi sonsuza kadar özlenecek." ifadelerine yer verildi.

Suzuki'nin Kanserle İmtihanı ve İyimser Tutumu

2014 yılında kolon kanseri teşhisi konulan Damo Suzuki, 2022'de verdiği röportajda sağlık sorunlarına rağmen iyimser kalmayı tercih ettiğini belirtmişti. "Her şey yolunda. Ben iyimserim ve eğer olumlu düşünceleriniz varsa o zaman her şey iyi olacaktır." diyen Suzuki, hayatta kalma şansının yüzde 10 olarak açıklandığı bu dönemde dahi olumlu bir tutum sergilemişti.

muzis1.webp

Müziğe Dönüş ve Yenilik Arayışı

Can grubundan ayrıldıktan sonra on yıl müzik yapmayan Damo Suzuki, sonrasında müziğe geri dönmüş ve geçmişe takılı kalmamayı tercih ettiğini belirtmişti. "Geçmişe takılıp kalmakla ilgilenmiyorum çünkü onu değiştiremem. Şimdide vakit geçirmeyi seviyorum çünkü orada yeni bir şeyler yaratabilirim ama geçmişte bunu yapamam." şeklinde konuşan Suzuki, sürekli olarak yenilik arayışında olduğunu ve her performansın benzersiz bir deneyim olması gerektiğini vurgulamıştı.