Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olarak göndereceğim demişti! Meral Akşener'den açıklama geldi: Akşener'den Özdağ açıklaması

Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olarak göndereceğim demişti! Meral Akşener'den açıklama geldi: Akşener'den Özdağ açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytinburnu’nda bir kafede gençlerle biraraya geldi ve gençlerle sohbet eden Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için gençleri ikna etmeye çalıştı. Akşener burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı ve Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olarak Suriyelileri göndereceğine dair paylaşımlarıyla ilgili soruya da yanıt verdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YORUMU

Bu konuda herhangi bir yorumu olmadığını belirten Akşener henüz bakanlıklar konusunu hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak konuşulmadığını belirtti.

Açıklamalarında "Bildiğim bir şey var, iki siyasi parti olarak biz ayrı ayrı girdik. Dolayısıyla alınan oy ve çıkarılan milletvekili sayısına göre öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti seçimden sonra inşallah kazanacağız." ifadelerini kullanan Akşener, bir araya gelinecek ve bu konuda görevlendirmelerin yapılacağını ifade etti.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI 

İYİ Parti Lideri Akşener'in açıklamaları ise şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmelere aldığı bakanlıkları, hangi siyasi partiye, siz burada görev alın diyeceği İYİ Parti’yi ve onun genel başkanını ilgilendiren bir durum değildir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanının ve parti kurullarının vereceği bir karardır. Ona da saygı duyuyorum. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum"