Ülkemiz Afrika havası etkisinden çıkıyor! Peş peşe uyarı yapıldı: Pazartesi günü çok önemli

Ülkemiz Afrika havası etkisinden çıkıyor! Peş peşe uyarı yapıldı: Pazartesi günü çok önemli
Türkiye'de illerimiz, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinden yavaşça çıkıyor. Meteorolojik kaynaklardan gelen bilgilere göre, bu durum önümüzdeki günlerde daha da belirgin olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Manisa iline bağlı birçok ilçe için pazartesi günü için uyarı yapıldı. Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Ahmetli, Turgutlu ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Rüzgar Hızı Artıyor: Saatte 50 ila 70 Kilometre Hızla Vuracak

Meteoroloji Müdürlüğü, Manisa genelinde saatte 50 ile 70 kilometre hızla güney yönlü kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi. Bu durumun yanı sıra kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Uyarı: 13 Şubat'a Kadar Yağışlı ve Rüzgarlı Hava Devam Edecek

Meteoroloji Müdürlüğü, yağışlı ve rüzgarlı havanın 13 Şubat Salı gününe kadar devam edeceği tahmininde bulunuyor. Bu süreçte vatandaşlar, meteorolojik uyarılara dikkat ederek gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı.