Türkiye'nin Yarımına Yağmur ve Kar Geliyor! 8 Mart Hava Durumu Uyarıları

Türkiye'nin Yarımına Yağmur ve Kar Geliyor! 8 Mart Hava Durumu Uyarıları
Türkiye'nin yarısına yağmur ve kar geliyor! 8 Mart Perşembe günü hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Kuvvetli yağış ve çığ tehlikesi uyarıları nelerdir? Bölgesel hava durumu için detayları okuyun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre Türkiye'nin yarımına yağmur ve kar geliyor! 8 Mart Perşembe günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz (Sinop ve Çorum dışında), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağış bekleniyor.

Yağışlar:

  • Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak.
  • Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağacak.
  • Dikkat: Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

hava-durumu-tahminleri-1.png

Sıcaklık:

  • Hava sıcaklıkları İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacak.
  • Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

hava-durumu-tahminleri-2.png

Uyarılar:

  • Kuvvetli yağış: Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
  • Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop ve Çorum dışında) yağmurlu, iç ve yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı.