Toprak Kayması Meydana Geldi! 2 Can Kaybı!

Toprak Kayması Meydana Geldi! 2 Can Kaybı!
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde su kanalı kazısı sırasında meydana gelen toprak kaymasında iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralı olarak hastanede tedaviye alındı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesi, Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmaları sırasında aniden meydana gelen toprak kayması sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Bu felaket, iki işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanırken, bir işçi de son anda kurtarılarak hastaneye yetiştirildi.

Kazanın Detayları

Dün sabah, Kangırlı köyündeki tarlalardan birinde su kanalı açma çalışmaları sırasında büyük bir toprak kayması meydana geldi. Çalışma alanında bulunan iş makinesinin ağırlığına dayanamayan toprak, aniden kaymaya başladı. Bu sırada, işçilerden Refik Bilgiç, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan olay yerinde çalışmaktaydı.

Acil Müdahale ve Kurtarma Çalışmaları

Olayın hemen ardından çevredeki diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleler kendi imkanlarıyla yapıldı ve Refik Bilgiç, diğerlerine göre daha şanslıydı; kendi çabalarıyla enkazdan çıkmayı başardı ve hemen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kurtarma Operasyonunun Devamı

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri de dahil olmak üzere geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldı. Ne yazık ki, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan için yapılan tüm çabalar sonuçsuz kaldı. Tahir, hastaneye yetiştirilmesine rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve Sefer Arslan'ın da cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı.

Yetkililerin Açıklamaları

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk olay yerine gelerek durum hakkında bilgi aldı ve basına açıklamalarda bulundu. Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, "Bu üzücü olayda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Yaralanan vatandaşımıza ise acil şifalar temenni ederiz." denildi.