Teleferik faciası sonrası flaş gelişme! Bakan Tunç duyurdu: Belediye Başkanı tutuklandı

Teleferik faciası sonrası flaş gelişme! Bakan Tunç duyurdu: Belediye Başkanı tutuklandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili olarak 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğunu belirtti.

Tunç, teleferik kazasıyla ilgili detayları ve yürütülen adli süreci kamuoyuyla paylaştı. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen kaza, ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. Adalet Bakanı Tunç, kazayla ilgili olarak yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin sayısını ve detayları açıkladı.

Adalet Bakanı Tunç'un Açıklamaları

Bakan Tunç, olayın ciddiyeti ve kamuoyunun hassasiyeti doğrultusunda yapılan adli sürece dair şu ifadeleri kullandı: "Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasıyla ilgili olarak başlatılan adli soruşturma kapsamında, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, uzman bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde 5 şüpheli tutuklandı, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi ve 1 kişi serbest bırakıldı."

Adli Soruşturmanın Detayları

Bakan Tunç'un açıklamalarına göre, adli soruşturma kapsamında teleferik kazasının detaylı bir şekilde incelendiği belirtildi. Uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporun, müşteki ifadeleri ve şüphelilerin savunmalarıyla birlikte değerlendirildiği vurgulandı. Bu değerlendirme sonucunda, teleferik hattını işleten firma ile bakım ve onarımdan sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığı belirtildi.

Olayın Devam Ediyor Olması

Bakan Tunç'un açıklamalarına göre, teleferik kazasıyla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ve tüm yönleriyle incelendiği ifade edildi. Halkın ve kamuoyunun talepleri doğrultusunda adaletin sağlanması için sürecin hızla ilerlediği vurgulandı.