Tarih verilerek duyuruldu! Ukrayna'dan yola çıktı: Ülkemizde etkili olacak

Tarih verilerek duyuruldu! Ukrayna'dan yola çıktı: Ülkemizde etkili olacak
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken, ülkenin büyük bir kısmında soğuk hava etkisini hissettiriyor.

Özellikle cumartesi günü için hava durumu tahminleri açıklandı ve soğuk hava devam edecek.

Hava Durumu Tahmini: Soğuk ve Yağışlı Bir Cumartesi

Cumartesi günü Türkiye genelinde hava biraz soğuk olacak. Ülkenin çeşitli bölgelerinde Cut OFF Alçağı etkili olacak ve bu durum sağanak yağışlarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanak yağışlara neden olacak.

Ukrayna - Kırım Hattından Soğuk Hava Geliyor

Türkiye'ye Ukrayna - Kırım hattı üzerinden Pazar günü soğuk hava dalgası bekleniyor. Bu hava dalgası, ülke genelinde normalden daha düşük sıcaklıkların yaşanmasına neden olacak.

Meteoroloji Bey'in Açıklaması: Soğuk Hava ve Yağış Beklentisi

Meteoroloji Bey tarafından yapılan açıklamada, cumartesi günü için ülke genelinde hava biraz soğuk olacak ve Cut OFF Alçağı'nın etkisi altında kalınacak. Bununla birlikte, Ukrayna-Kırım hattından gelecek olan daha soğuk hava dalgası Pazar günü ülke genelinde normalden daha düşük sıcaklıkların yaşanmasına neden olacak. Bu durum, kısa kollu giysilerin bir süre unutulmasına sebep olacak. Ayrıca, iç-doğu-kuzey-guneydoğu bölgelerinde sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.