Tamamen sona erecek! Herkes o güne kitlendi: Özellikle 3 il için duyuruldu

Tamamen sona erecek! Herkes o güne kitlendi: Özellikle 3 il için duyuruldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren yağışların sona ereceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu.

Bayram tatili boyunca mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, hafta başından itibaren artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yeni haftada etkili olacak hava durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Acar, cumartesi ve pazar günü yağışlı sistemin Doğu Akdeniz ve Güney Anadolu bölgesinde etkili olacağını belirtti. Ancak, önümüzdeki hafta başından itibaren yurdun yağışlardan arınacağını ifade etti. Ayrıca, bayram boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren biraz daha artacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

3 Büyük İl İçin Önemli Uyarılar

Kıyı Ege ve kıyı Akdeniz'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise 5 gün boyunca yağış beklenmiyor. Acar, önümüzdeki haftanın nispeten yağışsız geçeceğini ve ciddi bir meteorolojik hadisenin beklenmediğini vurguladı. Çarşamba günü Ankara'da en yüksek sıcaklığın 28 dereceye kadar çıkacağını belirtirken, İstanbul ve İzmir'de de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi.

Orman Yangınlarına Karşı Uyarı

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da uyarılarda bulunuldu. Önümüzdeki hafta ortasında Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerindeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu dönemde yağışsız bir periyoda girildiği için orman yangınlarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.