Tam kapanma, sokağa çıkma yasağı ve maske zorunluluğu mu geliyor: Eris varyantı görüldü! Artık ülkemizde...

Tam kapanma, sokağa çıkma yasağı ve maske zorunluluğu mu geliyor: Eris varyantı görüldü! Artık ülkemizde...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu ve Koronavirüs Eris varyantının ülkemizde 9 kişide görüldüğünü belirtti. Bu noktada vatandaşlar tam kapanma, sokağa çıkma yasağı veya maske zorunluluğunun geri gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanmıştı ve bu süreçte vatandaşların evlerinden çıkmamaları, sadece zorunlu ihtiyaçlar için izin almaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiği hatırlanıyor. Tam kapanma, salgının yayılmasını önlemek ve vaka sayılarını azaltmak için alınan önemli bir kararken bu karara herkes uymak zorundaydı. Yeni varyantın ülkemizde görülmesinin ardından bu gibi önlemlerin yeniden gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu. 

TAM KAPANMADA NELER YAŞANMIŞTI?

Tam kapanma süresince, sağlık, güvenlik, gıda, temizlik gibi hayati sektörlerde çalışanlar dışında kimse iş yerine gidemeyeceği eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan devam edeceği market, fırın, kasap, manav gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin satıldığı iş yerleri belirli saatlerde açık olacağı belirtilmişti. Vatandaşlar, bu iş yerlerine yürüme mesafesinde veya e-devlet üzerinden alacakları izinle gidebilecekleri gibi ayrıca online sipariş ve kargo hizmetleri de devam edeceği paylaşılmıştı. 

Tam kapanma döneminde, aşı programı da aksamadan sürdürüldüğü hatırlanırken aşı olması gereken vatandaşlar, randevularını iptal etmeden aşı merkezlerine gidebilecekleri aşı olmak, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak için en etkili yol olduğu bildirilmişti. 

BAKAN KOCA AÇIKLADI 

Tam kapanmanın herkes için zorunlu bir süreç olduğu dönemlere geri dönülüp dönülmeyeceği de merak konusu olmuştu. Bu noktada Sağlık Baknaı Fahrettin Koca'nın açıklamaları dikakt çekiyor. Bakan Koca açıklamalarında Eris varyantının ülkemizde 9 kişide görüldüğünü belirtti ve tedirgin edecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.