Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak'ın Güzellik Merkezine Düzenlenen Saldırının Perde Arkası

Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak'ın Güzellik Merkezine Düzenlenen Saldırının Perde Arkası
Banu Parlak'a yönelik silahlı saldırı planını azmettiren Dilan ve Engin Polat çifti başta olmak üzere 11 sanık hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar ve iddianameden çarpıcı bilgiler.

İstanbul'un gözde semtlerinden birinde yaşanan silahlı saldırı olayı, ünlü sosyal medya fenomeni Banu Parlak ve onun güzellik merkezini hedef aldı. Olay, toplumda büyük bir yankı uyandırdı ve medyanın da yakın markajına alındı. Saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın üzerindeki soruşturma, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

Olayın kökeninde, Dilan Polat ile Banu Parlak arasında sosyal medya üzerinden yaşanan bir husumet yatıyor. İddianamede belirtilen bilgilere göre, Dilan Polat'ın Parlak'a yönelik tehditkar mesajları ve bu mesajların ardından gerçekleşen silahlı saldırılar, dikkatleri üzerine çekti. Dilan Polat'ın, "Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti… Sana bu prim fazla bile… Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…" şeklindeki açıklamaları, Banu Parlak'a yönelik bir tehdit olarak değerlendirildi.

Bu tehditlerin ardından, Polat ailesinin, Gürcistan'daki bağlantıları aracılığıyla, suç örgütü "Daltonlar çetesi"nin firari yöneticileri Beratcan ve Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu ortaya çıktı. Beratcan ve Batın Can'ın talimatıyla, şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu, Banu Parlak'ın işyerine iki ayrı silahlı saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucunda işyerinde 45 bin TL'lik maddi hasar meydana geldi.

Banu Parlak'ın şikayet dilekçesinde yer alan ifadeler ise olayın vahametini gözler önüne seriyor. Parlak, "Dilan Polat eski arkadaşımdı. Aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma kurmam üzerine Dilan ve Engin Polat bana husumet beslemeye başladılar. Ancak son zamanlarda kamuoyuna duyurulan bazı itiraf ve ihbar mahiyetindeki açıklamaları sebebiyle Engin ve Dilan Polat'ın benimle hukuk sınırları dışında hesaplaşma gayreti içerisine girdiklerini ve beni öldürtmek istediklerini anlıyorum," dedi.

İddianamede, şüphelilerin 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Öte yandan, Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtiliyor.

Bu olay, ünlüler dünyasında yaşanan husumetlerin nasıl tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gözler önüne seriyor. Banu Parlak'a yönelik yapılan bu saldırılar, toplumda infiale neden oldu ve güvenlik ile adaletin önemini bir kez daha hatırlattı.