Son dakika bugün itibari ile başlıyor! Takvim işlemeye başladı: Az önce duyuruldu

Son dakika bugün itibari ile başlıyor! Takvim işlemeye başladı: Az önce duyuruldu
Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Ülkede kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunuyor. Bu seçimlerde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Seçimlerde toplam 34 siyasi parti adayı yarışacak ve ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Belirlenecek Görevler

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği yanı sıra, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

Hazırlıklar ve Seçim Günü İşleyişi

Seçim takvimine göre, ilçe seçim kurulları tarafından sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlandı ve hazırlıklar yarın tamamlanacak.

Seçim Görevlileri ve Eğitim Çalışmaları

Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları 29 Mart Cuma günü tamamlanacak. Köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurulları tarafından malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Oy Verme Günü İşleyişi

Oy verme günü, il ve ilçe merkezlerinde bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde malzeme torbaları saat 05.00'te bina sorumlularına teslim edilecek ve daha sonra sandık kurulu başkanlarına ulaştırılacak. Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde ise malzeme torbaları oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edilecek.