Son dakika bu sefer açıklama CHP'den! Özgür Özel'den erken seçim açıklaması

Son dakika bu sefer açıklama CHP'den! Özgür Özel'den erken seçim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisi için elde edilen başarıları değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisi için elde edilen başarıları değerlendirirken, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" açıklamasında bulundu. Partisinin başarısını Türkiye İttifakı çerçevesinde ele alan Özel, yapılan eleştirilere de cevap verdi.

Özel'in Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalarda, seçim sonuçlarını "Cam tavanı kırdık, tuzla buz ettik. Yüzde 25’lik bir öğrenilmiş çaresizlik vardı. Parti yüzde 38 aldı" şeklinde değerlendirdiği görüldü.

AK Parti'nin oy kaybı hakkında konuşan Özel, "Bir kere biz hatalarımızdan ders aldık. Onlar geçen seçimi kıl payı kazanmış olmayı bir zafer olarak gördüler. Tehlike çanlarını görmediler" ifadelerini kullandı. Ayrıca, kendilerinin ise 14 Mayıs'tan ders çıkardığını belirterek, "Bu insanlar dün akşamı 14 Mayıs akşamı yaşayabilirlerdi. Ama biz hatamızdan ders aldık, almayanlar da kaybetti" dedi.

"CHP, Türkiye İttifakı'nın Partisi"

Özel, Türkiye İttifakı'nın bir parçası olarak CHP'yi konumlandırarak, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım. CHP’yi Türkiye İttifakı’nın partisi olarak tutmaya ve bu ittifakı büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Ayrıca, siyasilerin kurmadığı ancak seçmenin sandıkta kurduğu bir ittifakın önemine vurgu yaparak, "Siyasiler siyasi hesap yaptılar. Oysa seçmen kendisini ve ülkesini düşündü" şeklinde konuştu.

Özel'in değerlendirmelerine göre, devletle millet arasındaki rekabette CHP'nin milletin yanında yer aldığını belirterek, "CHP bazen yanlış tarafta durdu. Bu sefer devletle millet yarışırken, milletin tarafındaydık. Bazen devlet - millet rekabetinde CHP devletin kurucu partisi olduğu için yanlış tarafta duruyor. Esas olarak CHP halkın partisi olduğu için doğru taraf, milletin tarafı" şeklinde konuştu.

"Erdoğan'ın 'Dört Yıl Seçim Yok' Söylemi Kaygıdan"

Erken seçim beklentisi hakkında konuşan Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dört yıl seçim yok" açıklamasının kaygıdan kaynaklandığını ifade etti. Özel, "Çünkü güvensizlik oyu olarak görüyorlar. Ben fırsatçılık yapacak değilim. Her an yapılacak seçime hazırız" dedi.

"Kimlik Siyaseti ve Gerilim Siyaseti Kaybetti"

Özel'in açıklamalarında dikkat çeken bir başka nokta ise kimlik siyaseti ve gerilim siyasetinin kaybettiği yönündeki görüşü oldu. Özel, "Bana güvenip oy veren AK Parti ve MHP’li emekliler var. Onlara şu teminatı verdim: Bu bir yerel seçim. ‘Yerel yönetici seçiyorsunuz ve iktidara yerelden denge kurun’ dedim. Ertesi gün ‘Gördünüz mü bak, hükümet değişmeli’ dersek o seçmeni kandırmış olurum. Dürüst davranmak lazım" şeklinde konuştu.

Özel'in vurguladığı gibi, Türkiye İttifakı'nın oyu içinde AK Parti, MHP ve diğer partilere mensup seçmenlerin bulunduğu göz önüne alınarak, önümüzdeki süreçte vatandaşın gerçek sorunlarına odaklanılacağına işaret edildi.

"Özel'in Sevindiği İller ve Beklentileri"

Özel, seçim sonuçlarına ilişkin beklenti ve mutluluklarını da paylaştı. Özellikle Manisa'daki başarının önemine vurgu yaparak, "Manisa’da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60’la kazandık. Manisa’da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık" dedi. Ayrıca, Artvin ve Marmaris'teki beklenmedik başarıları da memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Özel'in İzmir için dile getirdiği hayal kırıklığı ise dikkat çekiciydi. Özel, Tunç Soyer'in beklenen performansı göstermediğini belirterek, "İzmir'de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir'i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona" şeklinde konuştu.