Son dakika ! 7,5 şiddetinde bir deprem daha oldu! Canlı yayın sırasında bina çöktü: İçeride vatandaşlar var

Son dakika ! 7,5 şiddetinde bir deprem daha oldu! Canlı yayın sırasında bina çöktü: İçeride vatandaşlar var
7.7'lik depremin ardından canlı yayın esnasında saat 13.28 sıralarında Şanlıurfa'da bir deprem daha meydana geldi ve bu deprem İstanbul, Ankara, Adana, Malatya'da da hissedildiği bildirildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) son depremin büyüklüğünü 7.5 olarak verdiği belirtilerek depremin merkez üssü ise Adana'nın Pozantı ilçesi yakınları olarak duyuruldu, dakikalar sonra Kahramanmaraş Elbistan olarak revize edildiği bildirildi. Bu doğrultuda EMSC verilerine göre, sarsıntı Elbistan'ın 6 kilometre güneydoğusunda gerçekleştiği aktarıldı.

CANLI YAYINDA SALLANDI 

Suriye resmi medyası, Şam'da binaların şiddetli şekilde sallandığını duyurdu. DHA muhabiri Ali Leylak, CNN Türk yayınında Şanlıurfa'daki depreme ilişkin bilgileri aktardığı sırada bir sarsıntı meydana geldi ve Leylak yayın sırasında "Şu an bir sarsıntı oldu. Vatandaşlar koşmaya başladı. Ciddi bir sıkıntı oldu. Deprem sırasında vinç düşecek..." ifadelerini kullandı.

Sarsıntı sonrası bölgedeki bilgileri aktarmaya devam eden Leylak, Bölgede çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. Vatandaşlar kendilerini korumaya çalıştı. Burada şu anda bir panik havası yaşanıyor. Yağmur altında çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar binalara yaklaşmamaları yönünde uyarılıyor. Çöken binalarda kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor." dedi.

BİNA İÇİNDE VATANDAŞLAR VAR

Yayın sırasında son dakika bilgisini aktaran Leylak bir binanın çöktüğünü şu sözlerle ifade etti:

"Osmanğa Mahallesi'nin hemen karşısında bulunan Bahçelievler'de binada çökme meydana geldiği ve içeride vatandaşların olduğu aktarılıyor. Şu an itibariyle Bahçelievler mahallesine gitmek için ekipler yöneldi."

7.5 ŞİDDETİNDE DEPREM OLDU

Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş'ta 7.5 şiddetinde yeni bir deprem olduğunu paylaştı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem Şanlıurfa'yı da vurmuştu! Kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada bir deprem daha meydana geldi.

Bir bina daha yıkıldı. Deprem Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, Adana ve Malatya'da da hissedildi.