Son dakika 17 il için sarı kod verildi! Bugün çok fena olacak: Günlerce devam edecek

Son dakika 17 il için sarı kod verildi! Bugün çok fena olacak: Günlerce devam edecek
Libya üzerinden gelen çöl sıcaklığı ve tozları, Türkiye'nin bir kez daha hava durumunu etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, bu durumun etkisi cuma gününe kadar sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinde toz taşınımı uyarısında bulundu. Olumsuzlukları önlemek için görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

17 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Toz Taşınımı ve Olumsuz Etkiler

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara sebep olabilir.

Hava Durumu Tahmini

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde parçalı bulutluluk hakim olacakken, Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta'da sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu ve Kuvvetli Etkileri

Batı kesimlerde güneyli rüzgarlar kısa süreli fırtına şeklinde esecek. İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

Hava Sıcaklığı Artışı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 10-15 derece üzerine çıkabilir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Özellikle öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklentisi bulunuyor. Bu durumun çeşitli olumsuzluklara sebep olabileceği hatırlatıldı.