Sıcaklıklar çok sert düşecek! Kar ve sağanak yağış olacak: Peş peşe alarm verildi

Sıcaklıklar çok sert düşecek! Kar ve sağanak yağış olacak: Peş peşe alarm verildi
Meteoroloji haritası güncellendi ve İstanbul dahil olmak üzere birçok şehirde bu akşam itibarıyla sıcaklıkların 7 derece birden düşeceği bildirildi. Bahar gelmeden önce yeniden kış havasının hakim olacağı uyarısı yapıldı.

Kar yağışının İstanbul'a geri döneceği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı hava bekleniyor.

Yağışların Türleri ve Şiddeti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağışlar, kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Uyarılar ve Tehlikeler

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı görüleceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi olduğu belirtildi.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının genel olarak değişmeyeceği, sadece Doğu Karadeniz'de bir miktar artış olabileceği, rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güney ve doğulu yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumda sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ Tehlikesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu için tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Eğimli yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması önemle belirtildi.

Yoğun Kar Alarmı ve Uyarılar

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre, Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı yaşanırken, yarın ülke genelinde sıcaklıkların 6-7 derece düşeceği belirtildi. Sarı ve turuncu uyarının verildiği 8 kentte dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.