Sıcaklık 30 dereceye kadar çıkacak! O iller için peş peşe uyarı yapıldı

Sıcaklık 30 dereceye kadar çıkacak! O iller için peş peşe uyarı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni haftanın hava tahmini raporlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bu rapora göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacakken, sıcaklıkların artması bekleniyor.

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Edirne ve Kırklareli Çevreleri

Özellikle gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu durumda sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ Tehlikesi Devam Ediyor

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi sürüyor. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

Sıcaklıkların Durumu

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Güçlü Rüzgar Uyarısı

Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.