Seçimin acı bilançosu açıklandı: Çok sayıda ölü ve onlarca yaralı var

Seçimin acı bilançosu açıklandı: Çok sayıda ölü ve onlarca yaralı var
Muhtarlık seçimlerinin sona ermesiyle birlikte, her zaman olduğu gibi bu sefer de kanlı olaylar yaşandı. 17 Mart'tan bu yana ülke genelinde meydana gelen muhtarlık seçimiyle ilgili kavgalarda 6 kişi hayatını kaybetti.

Muhtarlık seçimleriyle ilgili çıkan kavgalarda sadece can kayıpları değil, birçoğu ağır olmak üzere 62 kişi yaralandı. Bu yaralanmaların çoğu, çatışmalar sırasında gerçekleşti.

Şanlıurfa'da Kanlı Kavga

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, 17 Mart'ta iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Bu olayın ardından, gözaltına alınan kişiler arasında muhtarın da bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da Çatışmalar

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, 31 Mart'ta iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Bu olayın ardından, 12 şüpheli gözaltına alındı ve 6 kişinin tedavisi devam ediyor.

Siirt ve Diğer İlçelerde Şiddet Olayları

Siirt'in Konacık köyünde, muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı. Ayrıca, Siirt'in Baykan ilçesinde başka bir kavgada 1'i polis 8 kişi yaralandı. Bu olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Burdur ve Bayburt'ta Olaylar

Burdur'un Çatağıl köyünde muhtarlık seçim sonuçları nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı. Bayburt'ta ise Balca köyünde yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda 1 kişi yaralandı.

İstanbul'daki Şiddet Olayı

Arnavutköy'de, akraba oldukları öğrenilen taraflar arasında muhtarlık seçimi yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi. Bu olayla ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındı ve 1 kişinin tedavisi devam ediyor.

Mardin'de Sonuçlar

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Görentepe Mahallesi'nde çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Ayrıca, Kızıltepe ilçesindeki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 11 kişi yaralandı.