Savaş uçakları parkta oyun oynayan çocukları bombaladı! Çok sayıda ölü var

Savaş uçakları parkta oyun oynayan çocukları bombaladı! Çok sayıda ölü var
İsrail, Gazze Şeridi'nde Megazi Mülteci Kampı'na yönelik vahşi saldırılarına devam ediyor. Bu kez hedefleri arasında çocuk parkları bile yok. Megazi Mülteci Kampı'ndaki çocuk parkı, İsrail'in savaş uçaklarının hedefi oldu.

Saldırıda, çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere en az 10 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, çoğunluğu çocuklardan oluşan sivillerin İsrail'in hava saldırılarına maruz kaldığını doğruluyor. Çocuklar, oyun parkındaki oyuncaklarla eğlenirken acımasız saldırıya maruz kaldılar.

Süregelen Şiddet

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten beri devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, kutsal değerlere yönelik ihlalleri protesto etmek amacıyla İsrail'e karşı bir dizi saldırı başlattı. Ancak, bu saldırılar masum sivillerin hayatını tehlikeye atıyor.

Ölüm ve Yıkım Haberi

Saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli hayatını kaybetti. Binlerce kişi hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Sivil altyapı, hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak büyük zarar gördü.

Uluslararası İlişkilerde Gerginlik

Bu vahşi saldırılar, uluslararası toplumda İsrail'e yönelik şiddetli eleştirilere yol açıyor. Birçok ülke, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınarken, derhal ateşkes çağrısı yapıyor.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları, masum sivillerin yaşamını tehlikeye atan vahşi eylemlerdir. Uluslararası toplumun bu konudaki tepkisi, İsrail'in bu saldırgan politikalarına son vermeye yönelik çağrıları güçlendirmektedir. Ancak, barış ve istikrar için daha fazla çaba gerekmektedir.