Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı! Mutlaka bildirim yapın: Artık başladı

Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı! Mutlaka bildirim yapın: Artık başladı
Ankara, vergi denetimleri açısından yoğun bir hafta sonu geçirdi. Geçen hafta İstanbul'da başlayan denetimler, bu hafta sonu Ankara'da devam etti. Başkent'te 250 gelir uzmanı, kafe, restoran, pastane, fırın ve eczaneleri denetledi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetim öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hassasiyetle üzerinde durduğu kayıt dışılıkla mücadele kapsamında saha ve risk esaslı denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

IBAN Kontrolü ve Denetim Kapsamı

Denetimlerde IBAN aracılığıyla tahsilat yapılıp yapılmadığına, fişlerin kontrol edilmesine ve pos makinelerinin incelenmesine özel önem verildi. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetimlerin kapsamına ilişkin detayları paylaştı.

Denetimlerde Aranacak Konular

Duman, denetimlerde kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilmesinden başlayarak, ödeme cihazları kullanımına, pos cihazlarının mevzuata uygunluğuna ve IBAN üzerinden yapılan tahsilatlara kadar bir dizi konunun inceleneceğini vurguladı.

Denetimlerin Sürekli Olarak Artacağı Belirtildi

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yapılan denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Duman, vatandaşlara da çağrıda bulundu. Vatandaşların satın aldıkları ürün veya hizmetlere ait belgeleri talep etmeleri ve doğru KDV oranlarının uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.