Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Hangi Günler?

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Hangi Günler?
23 Ocak Pazartesi 2023 günü başlayan Recep ayı ile üç aylar başlamış oldu. Üç ayların başlaması ile vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağını ve hangi günlere denk geldiğini de araştırmaya başladı.

Ramazan Bayramı, İslam alemi için oldukça önemlidir. Ramazan ayının bitmesi ile başlayan Ramazan Bayramı’nın 2023 yılında hangi günlere denk geldiği ise büyük merak konusu oldu. Ramazan ayının başlangıcı ve Ramazan Bayramı’nın tarihleri, yeni yıla girilmesi ile internette en çok aratılan konular arasında yer almaya başladı. Ramazan ayı, Müslümanların oruç tuttuğu ve birçok ibadeti yerine getirdikleri kutsal bir aydır. Kişiler hem ibadetlerini yerine getirmek hem de bayramın tatilinin kaç gün olduğunu merak ettikleri için Ramazan Bayramı’na dair araştırmalarına başladı.

RAMAZAN AYININ İLK GÜNÜ NE ZAMAN?

2023 yılında üç aylara girilmesi ile Recep, Şaban ve Ramazan aylarının hangi tarihlere denk geldiği de araştırılmaya başlandı. 23 Ocak Pazartesi günü Recep ayı başladı. Böylelikle, Müslümanlar için önemli ve kutsal olan üç aylarda başlamış oldu. 2023 yılında Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlayacak. Ramazan ayında oruç tutarak ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahurların yapacak. 23 Mart günü ise, 2023 yılının ilk iftarı yapılacak. Bununla birlikte kutsal sayılan Kadir Gecesi ise, 2023 yılında 17 Nisan Pazartesi gününe denk gelecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

23 Mart’ta başlayan Ramazan ayından sonra başlayacak Ramazan Bayramı’nın arefe günü 20 Nisan Perşembe olacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 22 Nisan Cumartesi ve Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son günü ise, 23 Nisan Pazar günü olacak.