Ramazan Bayramı için açıklandı: Bu bayram şiddetli olacak! Okumadan dışarı çıkmayın

Ramazan Bayramı için açıklandı: Bu bayram şiddetli olacak! Okumadan dışarı çıkmayın
Ramazan Bayramı boyunca ülke genelinde aralıklı yağışların görüleceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Güney ve doğu bölgelerde özellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde, Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ve doğusunda yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Bayramın İlk Günü: Yağışlı Başlangıç

Bayramın ilk gününde ülkenin güney ve doğusunda aralıklı yağışlar bekleniyor. Özellikle Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Bayramın ikinci gününde doğu bölgelerde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

Bayramın Üçüncü Günü: Yağışlar Devam Ediyor

Bayramın üçüncü gününde yurdun iç ve güney kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar devam edecek. Güney ve doğu bölgelerde yağışlar etkili olacak, kuzey ve batı bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Meteoroloji uzmanlarına göre, hafta boyunca ülke genelinde aralıklı yağışlar devam edecek. Özellikle kuzey ve doğu bölgelerinde sıcaklıkların artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor. Üç büyükşehirde ise yağışın beklenmediği, parçalı ve bulutlu havanın hakim olacağı ifade ediliyor.