Peş peşe depremler oldu! Naci Görür'den korkutan açıklama geldi: O iki şehirde yaşayanlar dikkat

Peş peşe depremler oldu! Naci Görür'den korkutan açıklama geldi: O iki şehirde yaşayanlar dikkat
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Muğla ve Adana'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremlerin ardından önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kamuoyunu bilgilendiren Görür, depremlerin olası etkilerine dikkat çekti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Adana ve Muğla'da önceki gün 4.0 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiği duyuruldu. Bu sarsıntıların yerel halkı endişelendirdiği ve uzmanların uyarılarını artırdığı belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Sosyal Medya Üzerinden Uyarılar

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve Muğla'da meydana gelen depremler sonrasında sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu. Paylaşımlarında, sarsıntıların olası etkilerine ve bölgedeki fay hatlarına dikkat çeken Görür, halkı bilinçlendirme konusunda önemli bir rol üstlendi.

Savrun Fayı'na Dikkat Çeken Görür'ün İfade ve Tavsiyeleri

Özellikle Adana'daki deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki gerilimin yüksek olduğunu belirtti. Sosyal medya paylaşımlarında, bu tür fay hatlarının risk oluşturabileceği ve alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

Görür'ün Uyarıları

"Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli."

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin bölge halkı tarafından dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.