Özgür Özel ve partililer YSK önüne geçti! Hatay için seçim iptali başvurusu yapıldı

Özgür Özel ve partililer YSK önüne geçti! Hatay için seçim iptali başvurusu yapıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da seçim sonuçlarının kesinleşmeden AK Parti adayına mazbata verilmesini protesto etmek üzere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına geldi.

Yapılan basın açıklamasında Gül Çiftçi Binici, seçimin iptalini ve yeniden sayım taleplerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve partilileri, Hatay'da seçim sonuçlarının henüz kesinleşmemesi üzerine mazbatanın AK Parti'nin adayına verilmesini protesto etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına geldi. Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener ile yaklaşık 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdikten sonra basın açıklaması yapıldı.

CHP'nin İtirazı: Seçimin İptali ve Yeniden Sayım Talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, Hatay'daki seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını dile getirerek şunları belirtti: "Öncelikle Hatay'da talebimiz bütün oyların sayılmasıdır. Mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması talebinde bulunuyoruz. Ayrıca tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını görüyoruz. Bu nedenle seçimin iptalini istiyoruz. Hatay'da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz."

Gül Çiftçi Binici'nin Açıklaması: Olağanüstü İtiraz Dilekçesi

Gül Çiftçi Binici, Hatay için verdikleri olağanüstü ve olağan itiraz dilekçesinin içeriği hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: "İlçeler için itiraz dilekçelerimizi ise dün akşam itibariyle verdik. Yarın YSK'nın gündemine alınmasını bekliyoruz." Binici, il ve ilçe seçim kurullarını adalete, hakkaniyete ve kanuna uygun davranmaya davet etti.