Özellikle Salı gününe dikkat edin! Şiddetli sağanak ve kar yağışı olacak: Herkese uyarı yapıldı

Özellikle Salı gününe dikkat edin! Şiddetli sağanak ve kar yağışı olacak: Herkese uyarı yapıldı
Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre, Pazar gününden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında artış bekleniyor. Meteoroloji haritası güncellendi, Salı günü için yağmur ve kar uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel raporuna göre, ülkemiz genelinde Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarında artış yaşanacak. Mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen sıcaklıklar, Pazartesi gününden itibaren daha belirgin bir şekilde hissedilecek.

Yağışlı Hava Etkisi Altında

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile bazı iller yağış alacak. Yağışın genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Çığ ve Zirai Don

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin iç ve batı bölgelerinde yaşanacak düşük sıcaklıklar nedeniyle zirai don tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kayseri, Mardin ve Tatvan'da Yağışlar ve Kar Keyfi

Kayseri'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplarken, Mardin'de ise sağanak yağış nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Tatvan'da ise cemrenin yere düşmesiyle birlikte mevsim normallerine dönen hava sıcaklıkları, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışıyla tatlandı.