Öğleden sonra başlayacak, yarın sabaha kadar devam edecek! 6 şehir için alarm verildi: Mutlaka önlem alın

Öğleden sonra başlayacak, yarın sabaha kadar devam edecek! 6 şehir için alarm verildi: Mutlaka önlem alın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı hava koşulları bekleniyor. İşte detaylar...

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu olması öngörülürken, Sinop, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un batı ilçeleri ve Trabzon'un doğusunun aralıklı sağanak yağış alması bekleniyor. Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar yağışı görülebilir. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Marmara ve Ege bölgelerinde hafif toz taşınımı beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava Sıcaklığı

Batı ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden esmesi öngörülürken, zamanla yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

Toz Taşınımı Uyarısı: Marmara ve Ege bölgelerinde hafif toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.