O şehirlerde yaşayanlar için alarm verildi! Çok şiddetli sağanak olacak: Mutlaka önlem alın

O şehirlerde yaşayanlar için alarm verildi! Çok şiddetli sağanak olacak: Mutlaka önlem alın
Meteoroloji'nin son raporuna göre, Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısı yapılmışken, Doğu, Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri için ise kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Yağış Beklenen Bölgeler

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Özellikle Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden eseceği, yurdun doğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Tedbirler ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bitlis ve Siirt çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun eğimli yamaçlarında çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor.