O şehirlerde yaşayanlar dikkat! 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma uyarısı: O saatler arasında kuvvetli olacak

O şehirlerde yaşayanlar dikkat! 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma uyarısı: O saatler arasında kuvvetli olacak
Hava durumu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı ve yapılan duyuruda sağanak yağışın etkili olduğu belirtildi. Ayrıca uzmanlar tarafından yapılan duyuruda 65 yaş ve üstü vatandaşların sağanak saatlerinde dışarı çıkmamaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey ve batı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecektir. İç Anadolu'nun kuzeybatısında da yağışlı geçişler yaşanacakken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacaktır. Trakya, Çanakkale çevresi ve Edremit Körfezi'nde ise yer yer kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis olaylarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI 

Hava sıcaklıkları Marmara bölgesinde mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde 4 ila 6 derece üzerinde olacaktır. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek olup, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak hissedilecektir.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre, Marmara bölgesindeki sağanak yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde lokal olarak kuvvetli olabileceği belirtilmiştir. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini göstermektedir. Ayrıca, Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğinden, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması önemlidir.