O şehirde yaşayanlar dikkat! Evden çıkmayın uyarısı yapıldı: Çok kuvvetli olacak

O şehirde yaşayanlar dikkat! Evden çıkmayın uyarısı yapıldı: Çok kuvvetli olacak
Antalya'da Meteoroloji'nin 'turuncu' kod ile verdiği uyarı sonrasında şiddetli yağışlar etkili oldu.

Bu felakette evler su altında kaldı, araçlar sulara gömüldü, uçuşlar durdu ve okullar tatil edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bugüne kadar görülmemiş bir yağış... Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum" dedi.

Şiddetli Fırtına ve Sağanak Yağmur Antalya'yı Vurdu

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına, sabaha karşı sağanak yağmura döndü. Meteoroloji'nin 'turuncu kod' uyarısıyla birlikte Antalya'nın merkez ilçelerinde şiddetli fırtına etkisini gösterdi. Saatteki hızı 45 kilometreyi bulan rüzgar, Konyaaltı Sahili'nde palmiye ağaçlarını sallarken, Varyant kısmındaki ağaçlar devrildi. Sahilde dev dalgalar oluştu.

Sel ve Su Baskınlarıyla Mücadele Ediliyor

Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Evler su altında kaldı, araçlar mahsur kaldı. Alt geçitlerde su seviyeleri yükselirken, birçok araç alt geçitlerde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, su altında kalan evleri ve araçlardaki vatandaşları kurtarmak için mücadele ediyor.

Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor: Evlerden Çıkmasınlar

Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'nde su altında kalan evlere yönelik kurtarma çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ve AFAD ekipleri, mahsur kalan vatandaşları güvenli bölgelere taşımak için çaba sarf ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum" diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

Havaalanında Uçuşlar Durdu, Antalyaspor Kafilesi Gazipaşa'ya İniş Yaptı

Antalya Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar durduruldu. Süper Lig'de Samsunspor ile karşılaşan Antalyaspor'u taşıyan uçak Antalya Havalimanı'na inemediği için Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Antalyaspor kafilesi, karayoluyla Antalya'ya dönmek zorunda kaldı.

Tatil Kararı ve İdari İzin Uygulamaları

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Antalya'da kreş ve gündüz bakımevleri bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca, motokuryelerin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu. Antalya Valiliği, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personeli bir gün idari izinli sayarken, 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personeline de bir gün idari izin uygulanacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Açıklama: "Bugüne Kadar Görülmemiş Bir Yağış"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, felaketle ilgili olarak, "Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum" açıklamasında bulundu. Can kaybının olmadığını belirten Böcek, ekiplerin gece gündüz demeden mücadele ettiğini ifade etti.