O şehirde 7.7 şiddetinde deprem bekleniyor! Peş peşe açıklama yapıldı: O şehir diken üstünde

O şehirde 7.7 şiddetinde deprem bekleniyor! Peş peşe açıklama yapıldı: O şehir diken üstünde
Bursa için korkutan bir deprem uyarısı geldi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Şerif Barış, Bursa'da yaşanabilecek bir deprem hakkında çok önemli uyarılarda bulundu.

Bursa için korkutan bir deprem uyarısı geldi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Şerif Barış, Bursa'da yaşanabilecek bir depremin Marmara Bölgesi'ni etkileyeceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Barış, Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay olduğunu vurgulayarak, bu durumun potansiyel bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Bursa'da meydana gelebilecek bir depremin sadece İstanbul'u değil, tüm Marmara'yı etkileyeceği uyarısında bulundu.

Güncel Deprem Riski Sunumu

Prof. Dr. Barış'ın Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği sunumda, Marmara Bölgesi ve özellikle Bursa'nın depremsel açıdan en tehlikeli bölgelerden biri olduğuna dikkat çekti. Depremin yıkım, hasar ve ölüm gibi istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Barış, Bursa'nın içerisinde birçok fayın bulunduğunu ve bu fayların ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. Özellikle 2018 Deprem Haritası'na göre belirlenen riskli bölgelerin, deprem ivmesi yüksek olması nedeniyle büyük bir tehlike arz ettiğini açıkladı.

Marmara'yı Etkileyecek Büyük Tehlike

Depremlerin tekrarlanma eğilimi olduğunu belirten Prof. Dr. Barış, Bursa'da oluşabilecek bir afetin sadece belirli şehirleri değil, tüm Marmara Bölgesi'ni etkileyeceğini vurguladı. Bu durumun ticaretten kültüre, sanattan tarihe kadar birçok alanda ciddi kesintilere yol açabileceğini ifade etti.

Barış, Bursa ve çevresinde kırılmamış birçok fay hattının bulunduğunu belirterek, özellikle İznik-Mekece ve Gemlik faylarının kırılması durumunda yaşanabilecek olası depremlerin etkilerini paylaştı. Ayrıca, yeni keşfedilen Kayapa fayının da riskleri artırdığını belirtti.