O illerde yaşayanların hafta sonu planları iptal olacak! Bu sabah alarm verildi: Aniden bastıracak

O illerde yaşayanların hafta sonu planları iptal olacak! Bu sabah alarm verildi: Aniden bastıracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporu yayımlandı.

Rapora göre, Türkiye genelinde güneşli hava hakim olacak. Ancak, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Bölgesel Yağış Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu bölgelerinde ise yer yer çok bulutlu bir hava gözlenecek. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Özellikle Ardahan, Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Sıcaklıklar ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının Batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Buna karşılık, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden eseceği, zamanla yurdun doğu kesimlerinde kuzeyli yönlere döneceği ve hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısı yapıldı.

MGM'nin Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olabileceğini belirtti. Bu nedenle, olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Detaylı Hava Durumu Değerlendirmesi

Cumartesi günü için yapılan detaylı hava durumu değerlendirmesinde, özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ifade edildi. Ardahan, Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde ise yağışların kuvvetli olacağı uyarısında bulunuldu.