O illerde yaşayanlar acil önlem alsın! Bu sabah alarm verildi: Çok şiddetli olacak, günlerce devam edecek

O illerde yaşayanlar acil önlem alsın! Bu sabah alarm verildi: Çok şiddetli olacak, günlerce devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı, Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor.

Özel Uyarı Akdeniz İçin: Su Baskını ve Fırtına Tehlikesi

Özellikle Akdeniz bölgesinde su baskını ve fırtına uyarısı yapıldı. Akdeniz ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Şehir Bazında Hava Durumu ve Beklenen Yağışlar

Yağışların, Maraş, Antep, Kilis, Adıyaman ve Urfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve sis olayları yaşanabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz'in Hava Durumu

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı ve çok bulutlu. Orta Karadeniz (Samsun dışında) ile Giresun çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. İç kesimlerde pus ve yer yer sis olasılığı bulunuyor.

Rüzgar Durumu ve Çığ Tehlikesi

Rüzgarın Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bölgesel Hava Durumu ve Sıcaklık Tahminleri

Her bölgede farklı hava koşulları: Artvin parçalı bulutlu, Samsun parçalı ve çok bulutlu, Tokat parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, Trabzon parçalı ve çok bulutlu.

Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Çığ Tehlikesine Karşı Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: Maraş, Antep, Kilis, Adıyaman ve Urfa çevrelerinde kuvvetli yağışlar yaşanabilir, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlara dikkat. Rüzgar uyarısı: Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlara karşı tedbirli olunmalı. Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ riskine karşı dikkatli olunmalıdır.