O bölgede yaşayan herkese uyarı yapıldı! Herkes mutlaka önlem alsın: Çok kuvvetli olacak

O bölgede yaşayan herkese uyarı yapıldı! Herkes mutlaka önlem alsın: Çok kuvvetli olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Mart için hava durumu raporunu yayınladı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi'nde hava sağanak yağışlı geçecek ve fırtına uyarısı yapıldı.

Benzin, Osmaniye, Hatay çevreleri ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van'ın kuzeyi, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Bu duruma bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor. Bu durumun olası olumsuz etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlarının etkili olması öngörülüyor. Rüzgarın kıyılarda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

Bölge Bölge Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerinde görülmesi öngörülüyor. Bu duruma bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.