Meteoroloji’den fırtına ve sağanak uyarısı: O illere sarı ve turuncu kodlu alarm verildi!

Meteoroloji’den fırtına ve sağanak uyarısı: O illere sarı ve turuncu kodlu alarm verildi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni hava tahmin raporuna göre, bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Sıcaklıklar batı kesimlerde normalin altında seyrederken, yurt genelinde havanın nasıl olacağı açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, bazı bölgelerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki, yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri…

MGM uyardı!

Meteoroloji’ye göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara Bölgesi’nin kuzeyi, Ege Bölgesi (İzmir hariç), Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi (Elazığ hariç), Kilis, Adıyaman ve Gaziantep çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Akdeniz, Muğla, Kastamonu, Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısında ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de toz taşınımı beklenmektedir.

Sarı ve turuncu kodlu alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl, Ağrı, Erzincan, Bitlis, Erzurum, Kars, Muş, Hakkari, Tokat, Sivas, Tunceli, Yozgat ve Van için sarı kodlu uyarı yaparken, Mersin ve Adana için de turuncu kodlu uyarı yaptı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, batı kesimlerde de sıcaklığın mevsim normallerinin altında olacağı, diğer bölgelerde de mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Gök gürültülü sağanak uyarısı

Yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege, Akdeniz, Eskişehir, Muğla, Karabük, Ankara, Kastamonu çevrelerinde beklendiğinden dolayı vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, yerel dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar karşısında dikkatli ve tedbirli olması gerekir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı
Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden dolayı vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir.