Meteoroloji haritası güncellendi! 9 şehir için peş peşe alarm verildi: Kar yağışı geliyor

Meteoroloji haritası güncellendi! 9 şehir için peş peşe alarm verildi: Kar yağışı geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumunu güncelledi ve sıcaklıkların düşmeye devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca, yeni bir uyarı daha yapıldı: Mayıs ayına rağmen, bugün ve yarın için 9 kentte sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı ve 18 kent için sarı alarm verildi.

Bursa Uludağ’da Kar Yağışı Etkili Oldu

Bursa'nın Uludağ bölgesinde kar yağışı etkili oldu ve hava sıcaklığı 4 ile 8 derece arasında ölçüldü. Bu durum, bölgede mevsim normallerinin oldukça altında bir hava yaşandığını gösteriyor.

Hava Durumu Detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu belirtildi. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu'nun birçok bölgesi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bazı illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği vurgulandı.

Yağışların Şiddeti Artabilir

Yağışların, özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Bu durum, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ve gerekli önlemleri almalarının önemini vurguluyor.

Sıcaklık Değişiklikleri ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batıdan eseceği belirtilirken, bazı bölgelerde rüzgarın kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Sarı Alarm Verilen Kentler

Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Batman, Şırnak, ve Osmaniye illeri için sarı alarm verildi. Bu illerde yaşayan vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.