Meslek Seçimlerini Etkileyen Araştırma Açıklandı! Son Yıllarda En Çok İşe Alınan Meslekler Belli Oldu!

Meslek Seçimlerini Etkileyen Araştırma Açıklandı! Son Yıllarda En Çok İşe Alınan Meslekler Belli Oldu!
Yapılan son araştırmalara göre dünya genelinde en çok alım yapılan meslekler belli oldu. İşverenler tarafından en çok alım gerçekleştirilen meslekler, son beş yılı kapsayan ilanların incelenmesi ile elde edilen veriler ile açıklandı.

LinkedIn yaptığı bir açıklama ile son yıllarda iş verenlerin en çok hangi meslekleri işe aldığını açıkladı. Yapılan araştırmalarda son beş yıl içerisinde yayınlanan iş ilanları incelendi. İncelenen iş ilanları neticesinde ise, en çok işe alınan meslekler arasında; satış geliştirme temsilcileri, müşteri ilişkileri danışmanı, bulut mühendisleri ve siber güvenlik uzmanı yer aldı.

SİBER GÜVENLİK VE BULUT TEKNOLOJİSİ UZMANLARI RÖVANŞTA

LinkedIn yöneticisi Josh Graff’ın yaptığı açıklamada; ‘’Bu yık şirketlerin günün büyük sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilecek personel almaya devam ettiğini göreceğiz. 2023’te bu zorluklar sürdürülebilirlik ve siber güvenlik olacak.’’ ifadeleri yer aldı. 2023 ile ilgili açıklamalarda bulunan LinkedIn yöneticisi Josh Graff; ‘’Küresel ekonominin karşı karşıya olduğu belirsizliğe rağmen işletmeler hala büyümek istiyor. Bu da satış rollerine hala yüksek talep olduğu anlamına geliyor.’’ şeklinde konuştu.

‘İNSANLAR İŞİNDEN MEMNUN DEĞİL’

LinkedIn’ın baş ekonomisti Karin Kimbrough ise, iş trendleri ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. LinkedIn’ın baş ekonomisti Karin Kimbrough yaptığı değerlendirmede, “Şirketlerin yetenekleri çekmek ve elde tutmak için hala çok çalışması gerekiyor. Öte yandan 2023’te iş değiştirmek isteyen çok sayıda insan olduğu görüldü. İngiliz kullanıcıların yaklaşık yüzde 60’ı bu yıl iş değiştirmeyi düşünürken, İtalyanların yaklaşık yarısı işten ayrılmanın ana motivasyonunun daha yüksek ücret talebi olduğunu belirtti.’’ ifadelerini kullandı. Yapılan araştırmalara göre; İngiltere’de en hızlı büyüyen pozisyon müşteri deneyimi uzmanı, Fransa’da büyüme odaklı pazarlama yöneticisi ve Almanya’da ise satış geliştirme uzmanı olduğu belirlendi.