Kritik karara saatler kala flaş gelişme! Ümit Özdağ'dan kritik karar: Sinan Oğan bugün duyuracak ama...

Kritik karara saatler kala flaş gelişme! Ümit Özdağ'dan kritik karar: Sinan Oğan bugün duyuracak ama...
28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kalırken Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kimi destekleyeceği merak edilirken Ümit Özdağ'dan da flaş bir açıklama geldi.

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs'taki seçimlerde yüzde 5,17'lik oy oranıyla ikinci tur için kritik bir konuma gelen Sinan Oğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde nasıl bir tutum alacağını bugün açıklayacağı biliniyor ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Oğan, sosyal medyadan son yaptığı paylaşımla ise pazartesi gününü işaret ettiği ifade edildi.

Söz konusu görüşmeler sonucu Oğan ve Özdağ'ın farklı fikirlerde olduğu, bir araya geldikleri kritik toplantıda bu durumun netleştiği iddia edilirken ATA İttifakı'nın dağılmasıyla birlikte gözler iki isme çevrildiği bildirildi. Ayrıca Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemeyi savunduğu, Özdağ'ın ise tarafsız kalmayı önerdiği de gündeme gelenler arasında yer alıyor.

SİNAN OĞAN'IN AÇIKLAMALARI 

Konuyla ilgili Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Sinan Oğan, Özdağ ile farklı düşündüklerini reddetmedi. Konu hakkında Sinan Oğan açııklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da…… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil."

YARIN SABAH 11:00'DA AÇIKLANACAK

Diğer yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da önemli bir açıklama geldi. Halk TV’ye konuşan Özdağ, “Sinan Bey bugün açıklama yapacak. Biz ise açıklamamızı yarın sabah 11.00 civarında Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yapacağız. Açıklamamızda hangi adayı desteklediğimizi kamuoyuna duyuracağız. Kamuoyunun da bildiği gibi Ata İttifakı dağılmıştır” ifadelerini kullandı.