Korkunç Kaza: Tosya'da İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı, 2 Yaralı!

Korkunç Kaza: Tosya'da İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı, 2 Yaralı!
Tosya'da meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından Tosya-Kastamonu karayolu kısa süreli olarak trafiğe kapandı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen korkunç trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kafa kafaya çarpışan araçlarda bulunan sürücüler, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazaya sebep olan şey ise araştırılıyor.

Edinilen bilgilere göre, 37 ET 344 ve 37 ET 505 plakalı iki araç, Tosya-Kastamonu karayolu üzerinde karşı karşıya geldi. Sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kafa kafaya çarpışan araçlarda bulunan A.B. ve E.T. isimli sürücüler yaralandı.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazanın ardından Tosya-Kastamonu karayolu kısa süreli olarak trafiğe kapandı. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Kazada Yaralanan Sürücülerin Durumu

A.B. ve E.T. isimli sürücülerin hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan sürücülerin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

Kazaya Neden Olan Şey Araştırılıyor

Jandarma ekipleri, kazaya neyin sebep olduğunu araştırıyor. Görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtları inceleniyor.

Uzmanlardan Uyarı

Kazalar, son yıllarda artan bir şekilde can almaya devam ediyor. Uzmanlar, sürücüleri dikkatli olmaya ve trafik kurallarına uymaya çağırıyor. Özellikle kış aylarında yol koşullarının bozulmasıyla birlikte kazaların daha da arttığına dikkat çekiliyor.

Yol Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

  • Sürücüler, trafik kurallarına uysun ve dikkatli olsun.
  • Hız sınırlarını aşmasın ve emniyet kemeri taksın.
  • Yorgun ve uykusuz araç kullanmasın.
  • Araçlarının bakımını düzenli olarak yaptırsın.
  • Yol koşullarına uygun araç ve lastik kullanın.
  • Yayalar da trafik kurallarına uysun ve dikkatli olsun.
  • Yaya geçitlerini kullanın ve karşıdan karşıya geçerken dikkatli olun.

Sonuç

Kazalar önlenebilir. Sürücüleri ve yayaları trafik kurallarına uymaya ve dikkatli olmaya çağırıyoruz. Birlikte daha güvenli bir trafik için elimizden geleni yapalım.