Kız Kulesi restorasyondan sonra hangi amaçla kullanılacak? Kız Kulesi'nin yeni görünümü belli oldu

Kız Kulesi restorasyondan sonra hangi amaçla kullanılacak? Kız Kulesi'nin yeni görünümü belli oldu
Kız kulesinin restore edilmesiyle birlikte sosyal medyada gündem olan video nedeniyle Kız Kulesi'nin yıkıldığı iddia edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılan fotoğrafla birlikte restore sonrası kulenin nasıl görüneceği paylaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Kız Kulesi restorasyonu geçtiğimiz günlerde yapılmaya başlanmıştı. Dün sosyal medya üzerinden paylaşılan bir video ile kulenin restorasyon değil yıkıldığı iddia edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamayla birlikte restorasyondan sonra kulenin nasıl görüneceğine dair açıklama ve görüntülü paylaşım yapıldı.

Vatandaşların sosyal medyada görüntülenen bu videoya tepki göstermesiyle birlikte Bakanlıktan açıklama yapıldı. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada "KAMUOYUNA DUYURU 1940’lı yıllarda kız kulesinde yaşanan yangın sonrasında yapılmış olan betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Han Tümertekin ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup restorasyona ve Kız Kulesine ilişkin tüm belgeler ve gelişmeler https://kizkulesi.com sitesinden tüm halkımızla paylaşılmaktadır. 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Kız Kulesi, tarihi ve abidevi değerine uygun şekilde, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamayla birlikte restorasyon çalışmaları sonrasında Kız Kulesi anıt eser ve müze olarak hizmet verecek. Bunun dışında restorasyon sonrasında kulenin nasıl görüneceği de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılmış durumda. Müze ve anıt esir olarak kullanıma açılacak Kız Kulesi restorasyonun ne zaman biteceği ise şu an için belirtilmiş değil. Çalışmanın tahmini olarak 2023'ün başlarında bitmesi bekleniyor.