Japon deprem uzmanı duyurdu! 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor

Japon deprem uzmanı duyurdu! 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa ve Balıkesir için yeni bir deprem uyarısında bulundu. Moriwaki, Bursa'da 7.0 büyüklüğünde bir deprem beklentisini dile getirdi ve ayrıca Balıkesir'e de dikkat çekti.

Yoshinori Moriwaki'nin açıklamalarına göre, Bursa'nın İnegöl ve Balıkesir'in Bandırma ilçeleri büyük bir deprem riski altında. Moriwaki, bu bölgelerde 6.5 ile 7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini ifade etti.

Türkiye'nin Deprem Riski: Uzmanın Değerlendirmesi

Moriwaki, Türkiye'nin deprem riskine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ülkede mimari ve mühendislik standartlarının yetersiz olduğunu belirten uzman, Türkiye'nin can kaybı açısından üçüncü sırada yer aldığını vurguladı.

Çanakkale'deki Tehlike: Deprem Uyarısı

Çanakkale'deki son depremlere dikkat çeken Moriwaki, bölgede yaşanan küçük sarsıntıların büyük bir depremin habercisi olabileceğini dile getirdi. Çanakkale'nin de tehlikeli olduğunu vurgulayan uzman, önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

İzinsiz Yapıların Tehlikesi: Uzmanın Uyarısı

Türkiye'deki izinsiz yapılaşma konusuna da değinen Moriwaki, ülkenin yapı stokunun yüzde 50'sinin kaçak yapılar olduğunu belirtti. İzinsiz yapılaşmanın önlenmesi için daha etkin önlemler alınması gerektiğini vurgulayan uzman, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.