İYİ Parti kongresinde Akşener'in kimi destekleyeceği belli oldu! İYİ Parti'de büyük değişim var

İYİ Parti kongresinde Akşener'in kimi destekleyeceği belli oldu! İYİ Parti'de büyük değişim var
27 Nisan'da yapılmaya karar verilen Olağanüstü Genel Kurul öncesi, İYİ Parti'de heyecan dorukta. Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte, parti içinde yeni bir dönem hazırlıkları hız kazandı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz da adaylık için hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca Kürşad Zorlu'nun da adaylık için hazırlık yaptığı iddia ediliyor.

Akşener'in Destek Vereceği Aday Belli Oldu

Meral Akşener'in kongrede Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği konuşuluyor. Parti içinden bir yetkili, Akşener'in Dervişoğlu'na desteğini açıklarken, Dervişoğlu'nun parti içindeki rolünün önemine vurgu yapıyor ve Koray Aydın'ın şansının az olduğunu belirtiyor.

Aday Olmama Kararının Sebebi Tüzük Engeli İddiası

İYİ Partili yetkili, Meral Akşener'in aday olmama kararının arkasındaki sebepleri açıklıyor. Partinin tüzüğüne göre Akşener'in 4 kez aday olabileceği belirtilirken, Akşener'in bu kuralı delmek için tüzüğü değiştirmesi gerektiği ve bu durumun riskli olduğu ifade ediliyor. Akşener'in bu riski almak istemediği için aday olmadığı belirtiliyor.