İstanbul'da yaşayanlara son dakika duyurusu! Büyük müjde verildi

İstanbul'da yaşayanlara son dakika duyurusu! Büyük müjde verildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'ndaki test ve devreye alma çalışmalarının hızla tamamlandığını ve projeyle İstanbul'a yeni bir metro hattı kazandırmanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, 8.4 kilometre uzunluğundaki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 7 istasyondan oluştuğunu ve saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcu taşıyacağını açıkladı.

Yoğun Çalışmalar ve Altyapı Zorluklarıyla Başa Çıkma

İstanbul'un yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında titiz bir çalışma yürüten Uraloğlu, 13.3 kilometre TBM imalatı ve 3.6 kilometre klasik tünel açma metoduyla toplamda 16.9 kilometre tünel kazısı gerçekleştirdiklerini, ayrıca 17 kilometre demir yolu ray montajını tamamladıklarını belirtti.

Metro Hattının İstanbul Ulaşım Ağına Katkısı

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağını ve hattın kısa bir süre içinde hizmete açılacağını vurgulayarak, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı ve diğer projelerle şehre yeni bir raylı sistem kazandırılacağını ifade etti.

Entegrasyon ve İstasyon Bilgileri

Metro hattının Bakırköy'den başlayarak Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından geçeceğini kaydeden Uraloğlu, istasyonların çeşitli ulaşım noktalarıyla entegre olacağını belirtti.

Ulaşım Sürelerinde Önemli Kısalıklar

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın Kayaşehir ile Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli kesiminde 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı hattında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı kesiminde 30 dakikada seyahat imkanı sağlayacağını açıkladı.

Ekonomik Kazançlar ve Proje Değerlendirmesi

Bakan, 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazançları da paylaşarak, kara yolu bakım ve işletme kazancının 2.4 milyar dolar, kaza kazancının 71.5 milyon dolar, zaman kazancının 3.6 milyar dolar olacağını belirtti.