İstanbul'da bu sabah 06:00'da başladı! 48 saat boyunca devam edecek: Seferler iptal edildi

İstanbul'da bu sabah 06:00'da başladı! 48 saat boyunca devam edecek: Seferler iptal edildi
İstanbul'da beklenen sağanak ve fırtına sabah saatlerinde başlarken havada ve denizde ulaşım seferlerinin iptal edilmesine neden olan "tam fırtına"nın, mega kentte 48 saat etkili olacağı aktarıldı.

İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve fırtına sabah saatlerinde etkisini gösterdi. "Tam fırtına" nedeniyle havada ve denizde ulaşım seferlerinin iptal edildiği açıklandı. Mega kentte 48 saat boyunca devam etmesi beklenen fırtına, ani su baskını, sel ve çatı uçması gibi olaylara karşı dikkatli olunması uyarısını beraberinde getirdi. Marmara bölgesini etkisi altına alan fırtına, Bursa ve Çanakkale'de deniz seferlerinin iptal edilmesine neden oldu.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve AKOM'un dün yaptığı uyarıların ardından, THY'nin yurt içi ve yurt dışındaki 40 seferini iptal ettiği duyuruldu. Bu sabah ise BUDO, Bursa-İstanbul seferlerini gerçekleştiremeyeceğini açıkladı.

İstanbul'da 06.00 itibariyle başlayan sağanak ve fırtına, 28 kentle birlikte "turuncu" alarmın verildiği bir durumu ortaya çıkardı. Uyarılarda, fırtınanın bugün hızının 75-80 km, yarın ise 100-110 km'yi bulabileceği bildirildi. Yağışın öğle saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor.

SEL, SU BASKINI VE ÇATI UÇMASINA DİKKAT 

Taksim İstiklal Caddesi'nde yağışa yakalanan vatandaşların mücadelesi kameralara yansıdı. Yetkililer, ani su baskınları ve çatı uçması gibi doğal felaketlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, Çanakkale Boğazı ve adalar hattında faaliyet gösteren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. de Bozcaada hattındaki bazı feribot seferlerini iptal etti.