İsrail yine masumlara saldırdı! Onlarca kişi hayatını kaybetti: Siviller vuruldu

İsrail yine masumlara saldırdı! Onlarca kişi hayatını kaybetti: Siviller vuruldu
İsrail ordusu, Refah'ta Filistinlilerin barındığı çadır kampına yeni bir saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırıda en az 21 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Refah'taki saldırıları, uluslararası tepkilere rağmen hız kesmeden devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yine Refah'ın batısında yer alan El-Mevasi bölgesindeki yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı çadır kampını hedef aldığını belirtti. Bu saldırıda 21 Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

Önceki Saldırılar ve Uluslararası Tepkiler

İsrail savaş uçakları, 26 Mayıs gecesi Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıların durdurulması yönündeki kararlarına rağmen Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır kampını bombalamıştı. Bu saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmişti. Refah operasyonunun bu şekilde sürmesi, uluslararası alanda yoğun tepkilere yol açmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı "trajik bir hata" olarak nitelendirerek soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

7 Ekim'den Bu Yana Gazze'deki Durum

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 36 bin 96 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olarak kaydedildi. Ayrıca, 81 bin 136 kişi yaralandı. İsrail'in bombardımanıyla yıkılan yapıların enkazında hâlâ binlerce kişinin öldüğü bildiriliyor. İsrail, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor.