İsmail Kartal sahada yaşananları anlattı! Saldırıya uğradık diyerek duyurdu

İsmail Kartal sahada yaşananları anlattı! Saldırıya uğradık diyerek duyurdu
Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u 3-2 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Ancak maçta yaşanan olaylar ve sonrasında ortaya çıkan tartışmalar gündemi meşgul etti.

Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamalarda önemli noktalara vurgu yaptı. Kartal, basın toplantısında Trabzon'a yorgun bir şekilde geldiklerini ifade ederek, son dönemde yoğun bir maç trafiği yaşadıklarını belirtti. "Son 3 maçımızı iki Avrupa ve Pendik lig maçı 118 kilometre ortalamayla koşan ve bunun da yüzde 10’u yüksek şiddetli mesafe kat ederek geldik." diyen Kartal, takımının yoğun tempoya rağmen iyi bir analizle hazırlandığını dile getirdi.

İlk Devrede İyi Başladık

Maçın ilk devresine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kartal, "Devreyi 2-0 kapattık. Sonuçta Serdar Aziz’in kasığında bir problemi olunca Oosterwolde ile oyuna başladık." şeklinde konuştu. Ancak ikinci yarıda tribün saldırısına uğradıklarını ve bu durumun oyunlarını etkilediğini belirtti.

Hakem Maalesef Maçı İptal Ettirmedi

Kartal, maçta yaşananlara ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. "65’inci dakikada oyuncumun kafasına bir madde geldi. Normal şartlarda bu maçın iptal edilmesi gerekirdi." diyen Kartal, hakemin bu konuda gerekli kararı almadığını ifade etti.

Neden Trabzonspor ile Fenerbahçe Sürekli Karşı Karşıya Geliyor?

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki rekabetin nedenlerine de değinen Kartal, bu durumu anlamakta güçlük çektiğini dile getirdi. "Neden Trabzonspor ile Fenerbahçe sürekli karşı karşıya geliyor? Neden bu kadar ortam geriliyor?" şeklindeki sorularına yanıt aradı.

Ortada Hiçbir Şey Yok

Son olarak, Kartal, yaşanan olayların gereğinden fazla büyütülmemesi gerektiğini vurguladı. "Buraları aşmamız lazım, geçmemiz lazım. Çünkü kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz." diyen Kartal, sağduyu ve hoşgörünün önemine dikkat çekti.