İkinci tur kararı duyuruldu: Karar oybirliği ile verildi! Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması geldi

İkinci tur kararı duyuruldu: Karar oybirliği ile verildi! Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması geldi
Seçimin ikinci turu için artık sayılı zaman kaldı. Seçimin son turuna kalan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu için diğer partilerden peş peşe destek açıklaması geliyor. Gelen son habere göre bir partiden daha Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması geldi.

İkinci tur kararı resmen duyuruldu: Kararın oy birliği ile verildiği açıklandı. Sinan Oğan’ın saat 17.00’deki açıklamasına dakikalar kala Ankara’da siyasi hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Aktarılan son habere göre Adalet Partisi Lideri Vecdet Öz, oybirliği ile Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını belirtti. İşte detaylar

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için artık gözler ATA İttifakı’na çevrilmişti. Dün yapılan açıklamada ATA İttifakı’nın dağıldığı açıklandı. Sinan Oğan kararını bugün 17.00’de, Ümit Özdağ ise kararını yarı 11.00’de açıklayacağını belirtti.

“GELİN OYUNUZU KULLANIN”

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Partisi’nin Genel Merkezi’nde Vecdet Öz ile bir araya geldi. Buradaki görüşme sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Türkiye'yi aydınlığa çıkarmalıyız, hepimiz sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Bu seçim olmanın ötesinde referanduma evrilmiş durumda, bu yapının ve sistemin değişmesi lazım. Ayın 28'inde bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oyunuzu kullanın, güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim”

ADALET PARTİSİ’NDEN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Kılıçdaroğlu’ndan sonra Öz ise şu açıklamayı yaptı:

"ATA İttifakı'nı kurmuştuk. ATA İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Bunun mimarı Ümit Özdağ bey ile ikimizdik. İttifakın isim babası bendim. Sinan Oğan bey ikinci tura kalamadı, yüzde 5'te kaldı. Partilerimiz de baraj altında kaldı. İkinci tura iki ittifak kaldı. Demokrasinin devam etmesi, demokrasinin önünün kesilmemesi için bizler kararımızı verdik Adalet Partisi olarak, GİK'i topladık. Bu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliğiyle çıktı."

“KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI DİYENLERE ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

"Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçiyiz. Bu ülkeyi 'keşke Yunan kazansaydı' diyenlere asla teslim etmeyeceğiz. Bu, Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyet ile siyasal İslam arasındaki kavgadır. Bunu olağan bir siyasi süreç olarak gören yanılır."