HÜDA PAR’ın Meclis’te yemin etmeyeceği iddia edildi! Partiden az önce açıklama geldi: Bizim yeminle

HÜDA PAR’ın Meclis’te yemin etmeyeceği iddia edildi! Partiden az önce açıklama geldi: Bizim yeminle
Siyaset son günlerde en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR, 4 milletvekili çıkardı. Meclis'te HÜDA PAR'ın yemin etmeyeceği iddia edildi. Bunun üzerine HÜDA-PAR Genel Başkanı tarafından bir açıklama geldi.

Hür Dava Partisi olan HÜDA-PAR’ın Meclis’te yemin etmeyeceği iddia edilmişti. Genel Sekreteri Şehzade Demir yaptığı açıklamasında Bizim yemin ile alakalı hiçbir sorunumuz veya farklı düşüncemiz yok. Herkes gibi gider yeminimizi ederiz ve siyasetin merkezinde Mecliste yer alırız." dedi.

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

14 Mayıs seçiminde AK Parti listesinden Gaziantep milletvekili seçilen Demir, HÜDA PAR İl Başkanlığınca Mardin Öğretmen Evi'ndeki programda gazetecilerle bir araya geldi. Burada merak edilenleri yanıtlayan Demir şunları söyledi:

"Türkiye'nin geleceği söz konusu olduğu zaman HÜDA PAR her zaman memleketin geleceği, birlik ve berberliğin tesisi için üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Birkaç vekillik ya da Meclise girmek amacıyla bu kararı almadık. Biz memleketin güvenli ellere teslim edilebilmesi için bir inisiyatif aldık."

“YEMİNLE İLGİLİ HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

Demir, açıklamasının devamında milletvekili yemin metni ile herhangi bir sorunu olmadığını ifade ederek, "Kasıtlı kriz çıkarma ve kaos üretmeye çalışıyorlar. Bu yemin meselesi de bundan dolayıdır. Bizim yemin ile alakalı hiçbir sorunumuz veya farklı düşüncemiz yok. Herkes gibi gider yeminimizi ederiz ve siyasetin merkezinde Mecliste yer alırız" diye konuştu.