Herkesin dertli olduğu konu artık son buluyor! Şehir baştan aşağı değişiyor: O ilde yaşayanlara müjde

Herkesin dertli olduğu konu artık son buluyor! Şehir baştan aşağı değişiyor: O ilde yaşayanlara müjde
Mansur Yavaş, gelecek projelerinin insan odaklı ve umut verici olacağını vurgulayarak, çılgın projelerden ziyade ahlaki değerlere uygun işlere odaklanacaklarını belirtti.

Yavaş, hayat pahalılığına dikkat çekerek, 2024'te sosyal destekleri bir önceki yıla göre yüzde 70 artırma kararı aldıklarını açıkladı. Çocukların sağlıklı beslenmesine ve korunmasına özel önem vereceklerini ifade etti.

Sağlık İçin Adımlar:

Rahim ağzı kanserini önleme amacıyla 30 yaş altındaki kadınlara HPV aşısı uygulaması başlatma ve Alzheimer hastaları için bakım merkezleri açma sözü veren Yavaş, Batıkent semtinde Türkiye'nin en büyük otizm merkezini hayata geçireceklerini vurguladı.

Sokak hayvanları konusunda ortak akıl sağlanması gerektiğine vurgu yapan Yavaş, Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı'nın açılacağını, kısırlaştırma çalışmalarını artırarak sokak hayvanları konusundaki tartışmaları sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Depremlerin ardından Ankara'da nüfus artışının yaşandığını belirten Yavaş, 28 adet katlı kavşak, 4 ana bulvar ve 2 tünel yolu projesi ile ulaşım altyapısını güçlendireceklerini, metro konusundaki zorluklara çözüm üreteceklerini ifade etti.

Sanat ve Kültür Projeleri:

Yavaş, Zafer Meydanı Sanat Akademisi'ni kurarak genç sanatçılara destek olacaklarını ve sembol caddeleri yenileyerek kentin dokusunu koruyacaklarını belirtti.

Yeni dönemde 20 milyon metrekareden fazla yeşil alanı Ankara'ya kazandırma sözü veren Yavaş, kenti betona değil yeşile boğma hedefinde olduklarını vurguladı.

Ulus Meydanı ve Turistik Değişim:

Ulus projesinin kendisinde özel bir yeri olduğunu belirten Yavaş, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Anafartalar Caddesi üzerindeki yolları yer altına alarak Ulus Meydanı'nı düzenleyeceklerini ve turizmin önemli bir simgesi haline getireceklerini söyledi.