Hatay'da kaybetmişti! Lütfü Savaş'tan açıklama geldi: Seçim sonuçlarına itiraz edecek

Hatay'da kaybetmişti! Lütfü Savaş'tan açıklama geldi: Seçim sonuçlarına itiraz edecek
Hatay'da gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Lütfü Savaş, seçimi 2. sırada tamamlamasının ardından sosyal medya üzerinden seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu.

Savaş, Hatay halkının seçim iradesini gasp ettirmeyeceklerini vurgulayarak, itirazlarını ilçe seçim kurullarına ileteceklerini belirtti.

Savaş'ın açıklamasına göre, itiraz süreci 2 Nisan'da Antakya İlçe Seçim Kurulu'na başlayacak ve daha sonra diğer ilçe seçim kurullarına devam edecek. Hukukçular, seçimlere ilişkin belgeler üzerinde çalışmalarını sürdürerek, itirazların gerekçelerini hazırlıyorlar. Savaş, sandık iradesinin tam olarak tecelli edene kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Kırklareli'de Yakın Sonuçlar ve İtirazlar

Kırklareli'de ise MHP'li Derya Bulut ile rakibi Mehmet Siyam Kesimoğlu arasındaki fark yüzde 1'den az. CHP'li Kesimoğlu, 403 oy farkla seçimi kaybettiklerini belirterek, 1924 oyun geçersiz sayıldığını ve itiraz edeceklerini açıkladı.

Seçim Takvimi ve İtiraz Süreci

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, ilgili kurulların itirazları 2 gün içinde karara bağlaması gerekiyor. Kararın başvurucuyu tatmin etmemesi halinde ise İl Seçim Kurulu'na başvurulabilecek. İl Seçim Kurulu, 5 Nisan'a kadar yapılan başvuruları değerlendirecek ve 7 Nisan'a kadar karara bağlayacak. Ardından Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz süreci başlayacak ve 3 gün içinde karar açıklanacak. Başvurucuların olağanüstü itiraz hakkı ise 14 Nisan'da kullanılacak.